Следвайте Гласове в ТелеграмНационалният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи, но не

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНационалният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи, но не
Коментари Харесай

Тристранката подкрепи, но не единодушно, трите бюджета

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Националният съвет за тристранно съдействие поддържа, само че не единомислещо, трите бюджета. Държавният бюджет е в показаните рамки - 3% недостиг, 1.8% растеж на стопанската система, 8.7% инфлация, непокътнати обществени заплащания и политика на подоходите на служебния кабинет, която е надградена, прецизирани финансови разноски. Това съобщи Асен Василев след съвещанието на Тристранния съвет.

" Националният съвет за тристранно съдействие разиска бюджетите на НЗОК, ДОО и закона за държавния бюджет ", разгласи след срещата пък Мария Габриел.

" По бюджета на НЗОК Тристранката не реализира единомислеща поддръжка, само от Българска-търговско промишлена палата се въздържаха от поддръжка. Но е добра вест, че страната ще поема разноските за инвитро процедурите. За бюджета на ДОО Съветът също не реализира единомислеща поддръжка - Асоциацията на индустриалния капитал и КТ " Подкрепа " не поддържат. Проектът на държавния бюджет за 2023 беше подсилен от всички организации, като се изключи КТ " Подкрепа ".

Заседанието ръководи заместител министър-председателят Мария Габриел.

Проектобюджетът 2023 стъпва върху оферти напролет от служебното държавно управление план, само че е променено съотношението сред приходите и разноските, тъй че дефицитът да е до 3%. Новият бюджет е изработен при напредък на стопанската система от 1,8% и средногодишната инфлация - 8,7 на 100. Направени са корекции - като са увеличени приходите с 4 милиарда и 700 млн. лв., а разноските са понижени с 3 милиарда и 600 милиона.

С новия бюджет се планува да бъде непокътнат размерът на минималната работна заплата от 780 лв.. Увеличават се обаче майчинските за втората година със 70 лв. от 1 януари

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР